Skip to content


Matkassarna

_MG_1455Familyfoods matkasse med ekologisk och lokal mat
En kasse fylld med utvalda matvaror från lokala producenter som brinner för goda råvaror. Och packad i eget kyllager för att vägen till ditt matbord ska bli så kort och naturlig som möjligt. Helt enkelt en matkasse som bryr sig om din matstund!

Familyfood har flera olika matkassar.
Välj den som passar dig bäst!

Sju anledningar att välja Familyfood
Du får råvaror och recept hem till dörren.
Du får kött från djur som haft det bra.
Du får varierade middagar med mycket grönt.
Du får tid till roliga saker.
Du stöder småskalig och lokal matproduktion.
Du stöder hållbar matproduktion.
Du stöder handel direkt med matproducent, utan mellanhänder.

Välj den matkasse som passar dig bäst

5 eller 3 middagar till 4 personer
Familyfoods klassiska matkasse är till fyra personer och du kan välja att få den med fem middagar eller med tre middagar. Den passar er som vill laga varierat med goda smakar och snabba recept. I matkassen blandas köttrecept med fisk och vegetariska recept. Matkassen med fem middagar kostar 879 kr och med tre middagar 699 kr.

5 middagar till 6 personer
Detta är matkassen för den stora familjen eller till er som vill ha många lunchlådor varje vecka. Här blandar vi köttrecept med fisk och vegetariska recept. Matkassen med fem middagar till sex personer kostar 1189 kr.

Barnkassen – 5 middagar till 4 personer
Familyfoods barnkasse är perfekt för barnfamiljer som önskar middagar med mildare smaker och enklare recept. I matkassen finns varierade recept med fisk, kött och vegetariskt. Matkassen kostar 879 kr och innehåller fem middagar till fyra personer.

4 middagar till 2 personer
Familyfoods matkasse för två personer passar det mindre hushållet. Den innehåller varierade recept för fyra middagar. Matkassen kostar 659 kr i veckan.

Vegetariska matkassen – 4 middagar till 4 personer
Familyfoods vegetariska matkasse innehåller mycket grönsaker, rotfrukter, nötter, bönor, ägg, mejerier och ost. Den passar perfekt till dig som vill äta vegetariskt några dagar i veckan. Familyfoods vegetariska matkasse innehåller fyra middagar till fyra personer och kostar 739 kr.

LCHF vardag
Matkassen för dig som önskar en lättare vardag med få kolhydrater. Recepten innehåller kött, fisk och kyckling med mycket grönsaker och goda såser. Här finns inte potatis, rotfrukter, pasta, ris eller bröd. LCHF vardag innehåller fyra middagar till fyra personer för 789 kr eller fyra middagar till två personer för 619 kr.

Kockens förberedda låda
Matkassen för dig som vill dela på jobbet med vår kock. Han har nämligen redan gjort halva jobbet när kassen levereras till din dörr. Värm det som redan är förberett, tillaga de råa ingredienserna och gör en sallad. Med mindre antal ingredienser och mindre disk, får du tid över till andra saker. Middagarna vi levererar är lagade från grunden, utan halvfabrikat, tillsatser eller konserveringsmedel. Matkassen finns ej laktosfri. Kockens förbereda låda finns i två storlekar: fyra middagar till två personer för 719 kr och fyra middagar till fyra personer för 979 kr.

Familyfoods flexitariska matkasse
Familyfoods flexitariska matkasse är till fyra personer och innehåller 4 middagar. Passar familjen som vill äta sunt och inspirerande på lokalt producerade råvaror. I Flexkassen är rätterna en mix av kyckling, vegetarisk och fisk. Här använder vi inget fläsk-, nöt- eller processat kött. Flexkassen med fyra middagar kostar 849kr.

Beställ din matkasse här.

Matkasse och allergier_MG_1661
Alla Familyfoods matkassar, utom Kockens förberedda låda, går att få med laktosfria mejerier. Vi byter ut alla produkter i kassen som är möjliga. Det gäller till exempel creme fraiche, grädde, gräddfil och mjölk. I matkassen kan det dock förekomma att till exempel osten inte är laktosfri så håll lite extra koll när du får din matkasse.

 

_MG_1421

Familyfoods fruktpåse
Beställ Familyfoods populära fruktpåse med 3 kg ekologisk frukt. Under den svenska äppel- och päronsäsongen bjuder vi på lokalt odlad frukt men resten av året kommer du bara att hitta ekofrukt i Familyfoods fruktpåse. Fruktpåsen kostar 105 kr och beställs tillsammans med din matkasse.

 

 

Detta är bra att ha hemma:
I ditt skafferi: salt och peppar, curry, ris, buljong, soja, vitlök och torkade örtkryddor.
I ditt kylskåp: något att steka i, ketchup och senap.

Ändra, boka på eller boka av matkassar är enkelt att göra själv
Familyfood vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som kund. Du anmäler dig smidigt här och där kan du sedan själv styra din prenumeration, till exempel göra ändringar, avboka en vecka eller byta vecka. Allt detta utan krångliga login eller koder att komma ihåg. Vi fakturerar dig månadsvis i förskott. Fakturan skickas ut via mail runt den 20:e i varje månad. Du kan också välja att betala med kort med automatisk debitering.

Hemleverans eller hämtmatkasse
Dina matkassar kommer hem till dig i kyld transport. Vi samarbetar med lokala åkerier och strävar efter _MG_1329att lägga så effektiva körrutter som möjligt. En sådan enkel sak som att många familjers middagsmat åker kollektivt bidrar till en bättre miljö. Läs mer om leveransmöjligheterna här. Självklart kan du alltid ringa till kundtjänst under leveranstiden om du undrar något.

Bor eller jobbar du nära vår packcentral? Då är du välkommen att hämta din matkasse ute hos oss på söndagar mellan kl 17-18 och på måndagar mellan kl 8-17 och få 100 kr i rabatt. Så här hittar du till Gårdsby!

Familyfoods presentkort
Ge bort en matkasse från Familyfood! Härliga råvaror, tid och inspiration i ett paket! Skicka ett mejl till info@familyfood.se så skickar vi ett presentkort till dig som du kan ge bort. På presentkortet finns all information som behövs. Tänk bara på att den som får presentkortet måste bo i våra leveransområden. Om du är osäker hjälper vi gärna till!

 

Skriv ut