Skip to content


Sven-Erik odlar ekologiskt på Sjöviks gård.

Vi har besökt Sven-Erik på Sjöviks gård som ligger sådär 8-9 km fågelvägen från gården där vi packar våra matkassar.

Återvunnen ekologisk jord.

Återvunnen ekologisk jord.

Det är skillnad på sallad och sallad förstår vi när Sven-Erik förklarar att jorden återvinns på en bädd som vätter ner mot sjön vid Sjöviks gård. Det är ekologisk odling som gäller för Sven-Erik och när han värmer upp sitt växthus under de kallare perioderna så värms det upp med hjälp av vattenburen värme från en flispanna.

Just denna vinter/vår har Sven-Erik odlat på försök till Familyfood med både ärtskott och ekbladssallat i växthus i större skala och  det har slagit mycket väl ut både kvalitetsmässigt och smakmässigt så Sven-Erik kommer att odla mer i växthuset när det inte går att odla med hjälp av frilandet längre till hösten.

sallad växthus

Just nu håller Sven-Erik på att så Mizuna-frön som ska bli fin och god sallad till våra matkassar runt midsommar. Att odla sallad är verkligen ett hantverk och salladsplantorna kräver ompyssling, värme, vatten och ljus. Sallad är en mycket skonsam produkt för miljön!

Hurra för Sven-Erik på Sjöviks gård!

 

 

 

Skriv ut