Skip to content


Köttet i Familyfoods matkasse

Vi fick en fråga på mejlen för några dagar sedan om det kött vi använder i Familyfoods matkasse.

Tack för er fråga! Ja, vi arbetar med mindre producenter främst från Småland. Många av de gårdar vi arbetar med har djur på gården och även slakteri på gården till exempel Kalvenäs och Västerslät. Andra föder upp djur men har inget slakteri. Då skickas djuren på slakt men skickas sedan tillbaka till gården för beredning och paketering, till exempel Ölands kvalitetsprodukter. Sedan har vi en lite större gård med eget slakteri strax utanför Tidaholm. Gården heter Lindells gårdsslakteri. De har egna grisar på gården men köper in nöt, svensk nöt. Vi besöker alltid de producenter vi arbetar med så vi har varit på alla gårdar och sett djuren och lyssnat på bonden. Det är fantastiskt att besöka dessa gårdar!
Hoppas att detta var svar på din fråga och återkom gärna igen om ni har fler frågor.
Med vänliga hälsningar Familyfood

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*