Skip to content


Ride of Hope Team Växjö bjuder in till en spännande föreläsning 22/4

Ride of Hope är en teamcykling som cyklar med hjärtat lika mycket som med benen till förmån för Barncancerfonden. Sommaren 2014 cyklar teamet till London för att stödja barn med cancer och de drabbade familjerna. De cyklar för livet!

Familyfood är engagerade som en av guldsponsorerna och Tobias på Familyfood är en av deltagarna i Ride of Hope Team Växjö.

Ride of Hope Team Växjö
bjuder in till en spännande föresläsning

med Ari Riabacke och Aron Andersson

Ari R

Aron Andersson

När                      Tisdag 22 april, kl 13.30-16.30

Var                       Konserthuset i Växjö

Kostnad              300 kr per biljett

Anmälan             billy.ydefjall@barncancerfonden.se

Vill du vinna en biljett? Gissa på frågan:

Hur många mil kommer Team Växjö ha spinnat/cyklat totalt innan avfärd mot London i juni?

De 5 som gissar bäst får 2 biljetter var. Mejla ditt svar till info@familyfood.se senast 31/3.

Bakom denna föreläsning ligger Ride of Hope Team Växjö som till sommaren ska cykla till London. Förutom att Teamets 30 deltagare tränar tillsammans och fysiskt förbereder sig för 100 cykelmil på en vecka samlar Teamet också in pengar till Barncancerfonden. Team Växjö har som mål att samla in 1 Mkr och dessa pengar kommer Barncancerfonden att använda till att bygga upp en unik Barntumörbiobank.
Barntumöbiorbanken är unik i sitt slag i världen eftersom vävnadsmaterialet kan länkas till klinisk patientinformation via Barncancerregistret vilket möjliggör forskning som inkluderar både behandlings- och tumörinformation. Barntumörbiobanken fungerar som en nationell biobanksresurs för forskare inom barnonkologi.

Vi i Team Växjö vill tacka våra föreläsare och Elite Hotell som ställer upp helt utan ersättning. Detta gör att alla biljettintäkter går direkt till Barncancerfonden!

Vi har som mål att fylla Konserthuset och hoppas att så många som möjligt vill
komma och lyssna på två fantastiska föreläsare och samtidigt bidra till vår insamling!

 

Var med och kämpa för livet!

Program

13.00 – 13.30   Inledning                                                                    Billy Ydefjäll
13.30 – 14.45   Att vända motgång till framgång                      Aron Andersson
14.45 – 15.00   Paus
15.00 – 16.00   Att fatta beslut – Hjärta vs Hjärna                    Ari Riabacke


Att vända motgång till framgång

Redan vid 25 års ålder har Aron Anderson hunnit med att få cancer fyra gånger, vara med på fyra Paralympics i tre olika sporter, handcykla till Paris, bestiga Kebnekaise som första person i rullstol, vinna 10 JVM guld i friidrott, vara ambassadör för Barncancerfonden samt driva eget företag.
När Aron strax skulle fylla 8 år förändrades hans liv totalt. Han gick från att vara en helt vanlig liten sportintresserad kille till att på sin 8:e födelsedag få sin första cellgiftsbehandling mot en elakartad cancertumör. Ett drygt år senare var Aron frisk från cancern men hade av sviterna från sjukdomen hamnat i rullstol. Att hamna i rullstol var för Aron som att få börja leva på nytt. Han fick möjlighet att börja idrotta igen och komma tillbaka till livet.
I en gripande och humoristisk föreläsning berättar Aron om hur han har vänt motgång till framgång och tagit revansch på livet.
Idag lever Aron som elitidrottare och har flera Paralympics samt många mästerskapsmedaljer i bland annat friidrott på sin meritlista. Förutom att idrotta på högsta nivå är han även ambassadör för Barncancerfonden och jobbar mycket med att bidra till deras viktiga arbete med att utrota barncancer.

Att fatta beslut – Hjärta vs. hjärna

Rent evolutionärt är det en fikarast sen som vi bodde i grottor, vi har stenåldershjärnor och lever i en ultramodern värld där beslut fattas i ett allt högre tempo. Valmöjligheter­na är oändliga, informationsmängden enorm och osäkerheten stor. Detta ställer oss inför stora utmaningar i såväl affärsvärlden som i livet i stort. Så frågan är; hur fattar vi våra beslut och framför allt – hur kan vi göra det bättre?

Med detta som utgångspunkt tar Ari Riabacke, fil. dr. i risk- och beslutsanalys, med oss på en oförglömlig upptäcktsfärd i beslutsfattandets mångfacetterade värld. Med avstamp i sin egen

forskning guidar han oss på ett tankeväckande, bitvis provokativt och mycket underhållande sätt in i en värld som är oss främmande – en värld om oss själva och våra beslut.

Ari har på sitt oortodoxa vis lyckats göra forskning sexigt och han väcker lusten hos åhörarna att vilja veta mer om ett ämne som kan låta lag­om intressant vid en första anblick. Han under­håller och upplyser på ett fantastisk samman­hållet sätt – han är en mästare på Edutainment.

Ari har på kort tid seglat upp som en av Skandinaviens mest anlitade talare och på de senaste 200 utvärderin­garna har han ett snittbetyg på 4.91 (skala 1-5).

 

Han har ritat om tusentals människors och otaliga företags beslutskartor och han har fått människor att ta livsavgörande beslut. Efter att hört Ari tala så kommer du garanterat att be­trakta verkligheten ur ett helt nytt perspektiv. Du kommer fatta beslut du inte visste fanns. Vågar du lyssna?

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*