Skip to content


Den lokala maten och Familyfood rullar fram!

Den lokala maten och Familyfood rullar fram!

Följ Tobias och Familyfoods matresa på två hjul från Rosenbad och landsbygdsminister Eskil Erlandsson till Småland via besök hos lokala matproducenter! Följ resan genom hashtag #lokalmatrullarfram på Twitter eller Instagram!

Den lokala maten rullar fram 1Vad ska hända och vad är meningen med detta?

Tobias på Familyfood ska träffa landsbygdsministern Eskil Erlandsson på Rosenbad och prata mat. Därefter beger han sig på cykel mot Småland. På tre dagar ska fyra lokala matproducenter besökas.

-Vi vill skapa en större debatt om maten, en större medvetenhet hos oss konsumenter på att det finns bra mat nära oss, oavsett var vi bor i Sverige, menar Tobias Gustavsson på Familyfood.

Man kan säga att den lokala och ekologiska maten rullar fram genom Sverige på både Familyfoods cykel men också i våra medvetanden. Fler och fler människor förstår och visar intresse på att hållbart samhälle och att öppna landskap hänger ihop med vår matproduktion och vår matkonsumtion. Men ändå är trycket på de ekologiska och närproducerade varorna inte så stort som det borde vara. Vi vill belysa den fina och goda mat som finns här hos oss i Sverige. Och tänk vad vackert och vilka ”belysande” höstfärger Tobias kommer att få cykla i!

Dessa företag ska besökas under resan:

Stockpot– ett nytt företag i Stockholm som producerar ekologisk kyckling- och oxbuljong. Härliga och nyttiga produkter! Tisdag förmiddag.
Saltå Kvarn– jobbar stenhårt för sina ekologiska råvaror och driver på den viktiga utvecklingen för ett hållbart samhälle. Tisdag eftermiddag.
Stensåkra Chark– sunt korvförnuft från Småland. Med lokala råvaror och hög kvalitet visar Birgitta och hela korvgänget i Vetlanda att korv är bra mat! Torsdag lunch
Stellas Ostkaka– genuint hantverk på gården med mjölk från makens bondgård. Underbara produkter som ger mersmak. Torsdag eftermiddag/kväll och här går Tobias i mål!

Tiderna är än så länge preliminära tills hela rutten är lagd. Det bör bli ca 45-50 mil på cykel beroende på hur krokiga vägarna ser ut. Tobias kommer att skriva mer innan resan och efter varje besök utmed vägen. Håll tummarna för mig att det blir bra väder och helst inte regn. Och glöm inte att följa resan på hashtag #lokalmatrullarfram på Twitter eller på Instagram.

Hälsningar

Tobias på Familyfood

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*