Skip to content


Hönsloppet på Gårdsby matmarknad 24/8

Kan ni tänka er 11 000 hönor som rusar över ängen på gården?

HönaNej, inte vi heller. Eller rättare sagt Christers höns på gården strövar i två stycken hägn på gården. Men att få dem att springa i ett och samma löparlopp blir nog svårt.

Men det är kul att stå och titta på hönsen när de pickar mask, tittar upp, tittar åt sidan och pickar lite gräs. Och så trippar de iväg några steg och pickar i marken igen. Fascinerande djur dessa vita härliga höns!

Visste du att äggen till våra matkassar packas endast 20 meter från vårt packningsbord. Hönsen är KRAV och ekologiska uppfödda. 20% av fodret kommer dessutom från granngården och mals hos Christer. Gödsel från hönsen går tillbaka till granngården. Snacka om kretslopp!

Låt oss stolt presentera HÖNSLOPPET 2013 på GÅRDSBY MATMARKNAD LÖRDAG 24/8

Ett litet löparlopp för alla barn med fokus på att ha kul! Vi tänker oss från de minsta barnen som nyss börjat gå (kanske med hjälp av förälder) upp till de lite större barnen. Ingen åldersgräns alltså. Priser till alla barnen!

Mer information kommer i sommar om HÖNSLOPPET och Gårdsby matmarknad på vår hemsida. Förra årets succé ska bli ännu bättre i år. Mer lokal- och närproducerad mat och bättre väder är beställt! Vi räknar med att förra årets 800 besökare i år ska bli 1500 besökare!

Så boka in denna dag för dig och din familj!

Trevlig midsommar!

Lotta & Tobias på Familyfood

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*