Skip to content


En överlevare …

För några veckor sedan fick vi ett brev från Familyfoods alldeles egna grönsaksodlare och nu händer det saker nere i jorden. Så här stod det i brevet:

Rita & Lennart Fröberg

Rita & Lennart Fröberg

Hej alla på Familyfood

När vi pratades vid senast var tjälen i jorden hård och skörd av jordärtskocka ej möjlig. Nu skördar vi skockor och vi levererar gärna jordärtskocka till er.

Hälsningar UrshultsOdlarna/Lennart

En jordärtskocka kan överleva i jorden under hela vintern och skördas när tjälen gått ur. Visst är det fantastiskt! Det kunde vi ju inte låta bli så på veckans meny blev det en gratäng med potatis och jordärtskocka. Jordärtskockan är en liten knölig rot men den ska inte dömas efter sitt utseende. Den innehåller massor av mineraler och vitaminer och blir söt och god i ugnen. Lennart berättade vidare att han börjat odla nu inför årets säsong. Vissa salladssorter, olika kålsorter och olika löksorter är nu planterade. Dill, majs och en bönsort är nu sådda. Dessa kommer ni att få smaka efter sommaren då förhoppningsvis skörden blir god. Men ni vet, det är mycket som ska stämma nu. Lagom med regn och lagom med sol – då blir det bäst.

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*