Skip to content


Vem har tid att koka riktig buljong? Jo, StockPot!

Skärmavbild 2013-04-18 kl. 10.40.43Häromveckan blev vi uppringda av Nils Wetterlind från Stockpot. Han har bott utomlands i flera år och när han kom hem till Sverige upptäckte han att riktig buljong saknas i våra affärer. StockPots ekologiska kycklingbuljong är 100 % naturlig, kokt på KRAV-märkt frigående Bosarpkyckling och färska KRAV-märkta grönsaker, utan några som helst tillsatser och kemikalier. Och nu ska vi testa den i Familyfoods matkasse! Det blir en supergod soppa som går snabbt och enkelt att göra.

Så här skriver StockPot om buljong på deras hemsida:

”I över tre tusen år har människor kokat soppa på ben. I så gott som varenda kultur på jorden är färsk buljong en stapelvara, en basingrediens i matlagningen. Något som vi instinktivt vet är nyttigt och välgörande. Kycklingbuljong kryddas olika i olika kulturer men har samma grund: man tar höns-eller kycklingskrov, grönsaker och vatten, och så får det koka i många, många timmar. Resultatet blir alltid gott och alltid nyttigt. Färsk kycklingsoppa är inte bara gott, det är bland det nyttigaste som finns. Den innehåller naturliga proteiner, mineraler, gelatin, glycin och magnesium som lätt absorberas av kroppen. Näringsämnena i riktig buljong kan hjälpa till att stärka immunförsvaret, hjälpa matsmältning och ämnesomsättningen och stärka leder och muskler.”

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*