Skip to content


Glad påsk!

påsk med textI måndags levererades Familyfoods påsklådor till de kunder som beställt denna. Den var fylld med riktigt bra produkter från våra lokala mathantverkare: varmt rökt lax från Christer, nybakat surdegsbröd från PM&Vänner, ekologisk lammfärs från Hultsfred, KRAV-ägg från våra egna hönor, sillar från Christer och en massa annat. Det blir en lugn påsk, bara att lägga upp på fina fat och servera!

Hemma hos oss blåser vi alltid ur ägg och målar. Det har vi gjort sedan barnen var små och nu fyller vi vårt påskris med målade ägg från flera år tillbaka, alla färgglada och signerade med namn och år. Först pickar med små hål uppe och nere på ägget med en nål. Sedan blåser man och nu får man ta i ordentligt! Hela ägget ska blåsas ut och sedan sköljer du det under rinnande vatten. Nu är det dags att måla äggen, bäst blir med vanliga vattenfärger. Och så det allra pilligaste. Bind en sytråd som en ögla runt en avbruten liten bit av en tändsticka och så sticker du ner det i ett av hålen på äggen. Tändstickan blir då en liten krok och du kan hänga upp ägget i påskriset. Och sedan får du baka påsktårtor eller göra en jätteomelett av alla äggen!

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*