Skip to content


Våren och påsken med Familyfood

Det droppar vatten från taken och det sticker upp snödroppar ur marken. Det har vi längtat efter! Häromveckan besökte vi en av våra grönsaksodlare och planerade sommarens och höstens skörd. Lennart och Rita bor på gården Ugglekull och de ska nu plantera, vattna, rensa och förhoppningsvis skörda olika sorters bönor, salladssorter, majs, pumpor, zucchini och mycket mer till Familyfoods matkassar. Håll tummarna för lagom mycket regn och lagom mycket sol!

Men först nu kommer ju våren! Veckorna 10 och 11 har vi Saltå Kvarnveckor. Saltå Kvarn har förädlat biodynamiskt spannmål sedan 1964 men idag är Saltå Kvarn mycket mer än olika KRAV-mjöler. Idag har de KRAV-märkt pasta, konserver, russin, juicer och mycket annat. I Familyfoods matkassar hittar ni ofta produkter från Saltå Kvarn. Under Familyfoods Saltå Kvarn-veckor bjuder Saltå Kvarn alla Familyfoodare på ett paket dinkelmüsli.

Vecka 13 är det påsk och vad passar väl bättre då än påskgodis från Kronobergs konfektyr. Veckorna 13 och 14 skickar vi med en strut med påskgodis i matkassarna. Vecka 13 har ni också möjlighet att boka en påskpåse. Den levereras tillsammans med er ordinarie matkasse och kan endast bokas för de som har matkasse vecka 13. Välkomna att boka Familyfoods påskkasse! Den kostar 555 kr. Boka via info@familyfood.se och senast den 17 mars måste vi har er beställning. För er som inte har Familyfoods matkasse vecka 13 går det utmärkt att boka på den och påskkassen!

Vad är Familyfoods påskkasse då? Jo, vi fyller den med produkter som kommer att förgylla ert påskbord, det där lilla extra goda från våra duktiga mathantverkare. I påskkasse kommer ni att hitta:

2 burkar inlagd sill och 1 bit varmrökt lax från Åsnens Rökeri. Det är vår fiskare Christer som lägger in sillar och röker lax åt oss.
Lamm hör ju påsken till så 500 g lammfärs hittar ni. Det blir goda lammköttbullar!
Från Harshult fårostmejeri kommer en fårost. Den liknar en fetaost och blir supergod till lammköttbullarna.
Prinskorv hör ju också till påskbordet. 400 g handknuten prinskorv levereras av Stens chark.
Och en hel kyckling från Lagerberg. Bra när man får många gäster!
Lite skönt och grönt med en bunt sparris, ett knippe rädisor och en citron har vår grönsaksodlare Magnus lovat att skicka med.
Ägg är kanske den viktigaste påskmaten och självklart kommer ett 12-pack med KRAV-ägg från våra egna hönor på Gårdsby!
PM&Vänner bakar ett gott bröd och Kronobergs konfektyr kokar och fixa gott påskgodis i ett påskägg!

Måndagen i vecka 14, 1 april, är en röd dag. Inga matkassar kommer den dagen utan alla matkassar levereras ut på tisdagen istället, den 2 april. Självklart är det fortfarande fem middagar i den stora matkassen och fyra i den lilla matkassen.

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*