Skip to content


Vi vet var vårt kött kommer ifrån – Öland!

Nu har vi Ölandstema hos Familyfood. Under två veckor tid blir det nötkött, lammkött, bönor, lök och svamp från Öland.

Skärmavbild 2013-02-19 kl. 19.52.23I höstas besökte vi Emanuel och Tony på södra Öland. De driver tillsammans Ölands kvlitetsprodukter som är ett samarbete mellan deras två gårdar i Mörbylångadalen, mitt i världsarvet, mitt i södra Ölands odlingslandskap. I Bårby hittar vi Emanuel och Tony i deras lilla butik som ligger i anslutning till deras styckningslokal. Missa inte att besöka deras butik om du har vägarna förbi. Här kommer du att hitta välsmakande och omsorgsfullt hängmörat kött. Djuren föds upp i ljusa stallar med frisk luft och halmade liggytor. På sommaren håller de betesmarkerna öppna. I veckans matkasse hittar ni nötfärs från Ölands kvalitetsprodukter. Den ska bli en god chili con carne tillsammans med bönor som så klart också är odlade på Öland.

Sedan blev det vinter och då besökte vi Gösta och Klaus på Bo pensionat i Vickleby. De driver Bo pensionat och Möllstorp Kalmarsundskött. Bo pensionat är ett härligt ställe att bo på med helt fantastisk mat. Vi fick smaka rökt nötkött, korvar, lammbacon, lammisterband och mycket annat smarrigt. Så underbart gott! Bo och Gösta vill ta vara på alla duktiga lantbrukare som finns på Öland. Djuren betar på Alvaret större delen av året och så finns det faktiskt en annan aspekt. Våra lantbrukare måste få avsättning för sina djur så att de kan få finnas kvar och hålla vår natur öppen. Just nu har vi en värvningskampanj tillsammans med Bo pensionat. Värva två kunder till Familyfood och vi bjuder dig på en hotellnatt med frukost på Bo pensionat. Mer om detta kan du läsa på här. Nu är det dags att packa upp matkassen och börja laga middag!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*