Skip to content


Vår årskrönika till dig

2012 började med kyla. Det var rejält kallt ute och det gick åt både lovikavantar och mössa mest hela tiden.

Så januari bjöd på många fina stunder inomhus med varm choklad med marshallows. Och så matkassar förstås! Måndag vecka 2 så var det premiär för året med första matkassar hem till alla kunders hem.

Premiär i januari 2012 var en låglaktos matkasse. En succé direkt! I princip laktosfri kasse med ibland ett par varor med laktos i. Därav namnet låglaktos.

I början på året hittade vi också en champinjonodlare i Sävsjö. I början av mars kunde vi stoppa ner deras goda champinjoner i våra matkassar. Nyskördade!

Och så lärde vi känna en lokal KRAV-salladsproducent, Sven-Erik Kastebring. Han odlar otroligt god sallad och har blivit ett “måste” i vår matkasse när han kan leverera. I år var det inte lätt att vara salladsodlare. Bristen på sol och så regn, regn och åter regn gav inte den skörden som producenterna önskade.

Rita och Lennart Fröberg från Ugglekull lärde vi också känna. Deras underbara grönsaker kommer våra matkassar få flera besök av nästa år, var så säker. I Ugglekull har det odlats i generationer och att det finns ett genuint intresse för odlingen från producentparet går inte att ta miste på. Åk gärna nästa år på Bondens Egen Marknad där de alltid finns på plats. Köp Ritas egeninlagda gurka! Och du, köp en burk till familjen och en till dig själv. Du kommer att älska den!

Och så fick vi nästan träffa Hans Majestät Konungen Karl XVI och Hennes Majestät Drottningen och Englands Prins Charles med fru Camilla Parker Bowles på Saltå kvarn. Vi hälsade på det glada gänget som var förväntansfulla dagen innan det kungliga besöket. Vi förstår varför kungligheterna ville hälsa på i Järna. Mycket kunskap om vår natur, ekologi och vår hållbara mat finns här. Besök deras mysiga butik när du är på genomresa! Det ligger bara 2 minuter från E4;an och det är skyltat från vägen.

Nu hände det ju mycket mycket mer 2012 och även på Familyfood. Lotta och Karin, Familyfoods grundare,  fick priset som Årets företagare 2012 i Habo kommun för deras innovativa och moderna tjänsteföretag som har banat väg för flera nya företag med sin inspiration blandat med entreprenörskap.

I rask takt så gick vi mot varmare tider. Vi började närma oss sommar. Men först så skulle vi ju ha en matmarknad på Familyfoods gård förstås! 800 besökare valde att komma hit och göra goda affärer hos oss och våra 17 utställare!

 

Ett lyckat arrangemang som gav mersmak. Vi har förstått på många besökare att vi nu har skapat en tradition som vi måste fortsätta med. Kul, säger vi! Fast matmarknad 2013 kommer nog att bli i augusti istället. Vi sitter och planerar lite redan nu faktiskt.

Så kom äntligen sommaren. Ledighet för de flesta. I vart fall hade barnen sommarlov och nu fick alla familjer lite extra hjälp hemma av de lediga barnen. Eller så kanske det inte var riktigt så men nästan i alla fall.

Så till en stor händelse av Familyfoods image. Kan man säga så? Jo, det kan man. Vi gick från…

 

 

 

 

..till något helt annat. Det blev så här helt enkelt.

Och så här.

Och lite så här.

Med en helt ny profil startade vi terminen i augusti och det gav nytändning. Allt fler nöjda kunder med hjälp av härliga vardagsmiddagar planerade för dig och din familj!

Det finns ju små familjer också. Singel-hushåll, par-hushåll, vuxen + barn-hushåll. Ja, listan kan göras lång på hur familjer kan se ut.

Måndag vecka 34  levererade vi stolt de första 2-personersmatkassarna. Det har blivit en stor succé och efterfrågan är större än vad vi hade räknat med. Testa du med!

I samband med terminsstarten i augusti så började vi med hämtkasse för de kunder som bor runt Växjö. 100 kr i hämtrabatt samt möjligheten att komma ut till gården och köpa ägg eller handla i Affären i Gårdsby har gjort detta till en ökande kundgrupp. Men de flesta kunder önskar ju utkörning hem till sin dörr trots allt. Enkelt och bekvämt!

I oktober var det dags för våra Mat-Tinaveckor. Populära Tina Nordström komponerade våra matkassar med två recept i veckan under sex veckor.

Med hjälp av hennes kunskap och Jättegotts kryddpåsar  blev det härliga matveckor.

Så klart var våra kunder i princip de första i Sverige som fick smaka på en av  TV4 succéprograms deltagare, Arla och Ludwig från Sveriges skönaste gårdar. Här snackar vi om en ny produkt. Salmbärschutney!

 

 

 

 

November och december gick av bara farten. Vi planerade och sålde juldelikatesser och jullådor med råvaror till julbordet.

Under julveckan gjorde vi också ett besök på Öland. Ett smakfullt besök som ni kommer att få se mer av i matkassarna snart men det sparar vi till 2013.

 

Det här var ett axplock av Familyfoodåret som har gått! Hoppas du tycker det var intressant läsning!

Och efter 12-slaget på nyårsafton så firar Familyfood 5-årsjubileum! Ja, det är faktiskt sant, tiden går så fort. Familyfood är ett av de äldsta matkasseföretagen i Sverige och världen också för den delen. Vi kommer att fira på många sätt under veckorna 2-6 2013. Mer information kommer snart.

Ett riktigt Gott Nytt År tillönskas alla våra kunder och alla vi känner. 2013 blir bra har vi på känn i alla fall om vi pratar om god mat …

Familyfoods årskrönika 2012

Signerat av

Lotta Alberius & Tobias Gustavsson

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*