Skip to content


Vi klarade det!

I november började vår planering av julens speciella jullåda på Familyfood. Det är mycket att fundera på! Hur stor ska den vara? Vad ska den kosta? Vilka produkter ska den innehålla? Ska vi göra en jullåda med råvaror och recept eller en jullåda med bara bra produkter? Vi beslöt att satsa på en jullåda med bra produkter som passar bra till julbordet. Många vill använda sina gamla recept på julen. Ni vet, det måste vara mormors köttbullar och pappas sill, storasysters vörtbröd och bästa väninnans sillsallad.

Ok, första steget klart! Nu kontaktade vi våra matproducenter. Från Lindells gårdsbutik fick vi tag på fina gårdsskinkor och färs. Sillarna fixade vår fiskare Christer från Åsnens rökeri. Det blev en vanlig sill och så Mormors sill, Christers specialrecept och mest omtyckta sillinläggning. Från Sten´s chark fick vi två sorters rökta korvar och en leverpastej och från Stensåkra chark kom det prinskorvar. Julpotatis och clementiner kom vår grönsakshandlare Magnus med och rökt lax fixade vår handlare Kurt. Ägg värpte Christers hönor på Gårdsby åt oss. Tack alla fina ekohönor! Getost i i form av fetaost lagade man åt oss ute i Harshult. Härligaste vörtbrödet bakade Stella på Stellas ostkaka. Luktar så underbart gott! Lite gott hör ju julen till! Glöggen kom från Ej farm och smakade bland annat lite jordgubb. Har ni testat det förut – glögg med jordgubbssmak? Såååå god! Pepparkaksfudge och karameller med ingefära kokade Kronobergs konfektyr.

När alla produkterna kom till vår packcentral i Gårdsby började det roliga jobbet med att packa och göra fina jullådor. Det tog några timmar men till slut var alla lådorna klara och då kom alla våra chaufförer redo att leverera ut jullådorna hem till er. Och nu är alla jullådorna levererade och vårt jobb är klart! Nu är det er tur att rulla köttbullar, griljera skinka och lägga upp all mat på fina fat! Vi hoppas att ni får en riktigt god jul!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*