Skip to content


PRO i Braås gästade Familyfood & Gårdsby ägg

Denna gråtrista och regniga dag kunde ha passerat i revy som vilken annan höstdag som helst. Men vår dag förgylldes av 42 medlemmar från PRO i Braås som gästade oss på packcentralen.

På bilden lyssnar vi på Christer som berättar hur en dag på gården med alla ekohönorna kan se ut. Allt från att plocka ägg, kolla så att hönsen får vatten och foder och så plocka ägg igen förstås. Christer och hans personal plockar ca 10 000 ägg om dagen. Goda? Ja, supergoda! De kan vi skriva under på!

Lotta berättade om hur hon och Karin startade företaget efter en idé som idag har banat väg för en helt ny bransch. Som bara är i sin början…

Tobias berättade lite om de leverantörer vi väljer ut till våra matkassar och de härliga samarbeten vi har med mathantverkare runt om i våra trakter runt Småland.

Det roliga att prata mat med pensionärer är ju att de har varit med ett tag, kanske köpt mjölk, ägg och potatis från en gård. Danskt kött var nog inget som förekom i hemmen på den tiden. Det gick utmärkt med svensk gris. Det gör det ju idag med, enda skillnaden är att vi som konsumenter måste välja i butiken idag och vara medvetna om vad vi köper.

Avslutningsvis bjöds det på gårdschips och lite gårdsförsäljning för dem som önskade det. Det verkar som en och annan av våra gäster tänkte komma på vår invigning av Affären i Gårdsby. Välkomna, säger vi!

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*