Skip to content


Nu är det äppeldags…

Så här års kryllar det av äpplen på träden, på marken, i grannens äppelträd, i parken. Ja, det är äpplen nästan överallt! Det är svårt att hinna med att äta upp alla äpplen, så vad kan man då göra för att få äpplena att vara hela året till nästa höst när nya äpplen kommer att krylla överallt.

Om du har en källare så kan du faktiskt spara äpplena precis som det är och har du riktigt bra flyt kan de hålla sig upp mot ett halvår. De äpplen som du sparar så här ska vara torra och inte ha några fläckar eller blåmärken. Linda in dem en och en i tidningspapper och förvara dem kallt och mörkt.

Du kan också torka äppelskivor. Ta ur kärnhuset och skär äpplena i tunna skivor. Häng på tork på ett snöre på ett torrt och luftigt ställe. Perfekt snacks till skogsturen, skolutflyften eller fredagssoffan.

Ett annat sätt att bevara äpple är att behandla dem. Koka äppelmos eller gör en äppelchutney!

Och vårt sista tips är att bjuda grannen som saknar ett äppelträd :-)

I Familyfoods fruktpåse som går att beställa som ett komplement till matkassen skickar vi denna vecka med äpplet gravensteiner.

 

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*