Skip to content


Spännande olivolja till dig!

Nu är vi laddade för en hel höst med nya matkassar från Familyfood och vi vill ju så gärna att många ska få tillfälle att prova vår matkasse. Vi kommer fylla matkassarna med härliga råvaror från vår region hela hösten. Det blir bönor från Öland, sallad från Småland, kött från Västergötland, kyckling från Skåne och en massa annat. Om du väljer att bli kund nu så skickar vi med en spännande olivolja och en god vinäger från Saltå kvarn med din första matkasse. Just nu skickar vi med Olivolja Mandarine, en fruktig och pepprig olja som passar bra till sallader, chokladefterrätter och asiatisk mat. Oliverna är biodynamiskt odlade i Portugal. Här är ett recept från Saltå kvarn!

1,5 dl quinoa
3 dl vatten
0,5 dl Olivolja Riserva
1 msk Olivolja Mandarine
0,5 dl Balsamico Bianco
0,5 apelsin
salt och peppar
2 nektariner
1 ask körsbärstomater
0,5 gurka
150 g halloumi
65 g ruccola
120 g Prosciutto

Skölj quinoan i ljummet vatten och koka den i dubbel mängd vatten på svag värme i 15 minuter. Låt svalna något. Blanda de två olivoljorna och den vita balsamicon med pressad apelsin, smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoan på ett vackert fat och slå över dressingen.

Skär nektarinerna i bitar, dela körsbärstomaterna och svarva gurkan. Stek halloumin i smör. Dekorera quinoan med nektariner, tomater, gurka, rucola, prosciutto och halloumi.

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*