Skip to content


Okunskap i köket och lammbiffar på grillen!

Min bästa väninna hjälpte mig idag med ett recept och turken kom på besök!

Dagen till ära så hade jag en vilja att göra biffar på grillen med lammfärs från Smultronboda. Familyfood har ju semester och min matkunskap är inte den bästa! Inget recept att tillgå på semestern så det var helt enkelt så att bästa väninnan fick tillfrågas.

Resultatet? Supergott, helt enkelt! Tillbehören blev tzatziki gjord på turkisk yoghurt från Lindahls mejeri och klyftpotatis gjorda på härlig nypotatis från Axelssons i Aby.

Innehåll: 500 g lammfärs, 1 ägg, salt & peppar, vitlök, ½ pkt fetaost, 1 kg potatis, 500 g turkisk yoghurt, olivolja, 2 morötter.

Recept: Tänd grillen! Blanda färsen med smulad fetaost och knäck ägget. Jobba runt degen och tillsätt salt, peppar och en klyfta pressad vitlök. Forma härliga biffar! Ställ åt sidan. Sätt på ugnen 225 grader. Borsta potatisen under rinnande vatten. Klyfta potatisen och på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. In i ugnen 30-40 minuter. Känn med en sticka så att de är mjuka inuti innan du tar ut dem.

Dags för grilljobbet: Grilla genom att vända på biffarna ofta så att de blir genomstekta ordentligt! Skär den tjockaste biffen mitt itu för att kolla så att den är genomstekt.

Nu är det semester och dags för en stor skål med tzatziki! Blanda yoghurten med två klyftor pressad vitlök, peppar, gärna cayennepeppar, och salt. Tillsätt så lite olivolja och i denna tzatzikin skippar vi gurkan och finriver morot istället! Blanda rivet med yoghurten och vips så är det färdigt!

För barnen grillade vi lite korv för säkerhets skull och valet blev idag ramslökskorv från Stensåkra chark. Helt enkelt supergod korv!

Trevlig sommarspis!

Ja, nu ytterligare en dag till på semestern utan mina kollegors recept och det gick med nöd och näppe att klara middagen. Jag längtar till vecka 32 då Familyfoods första matkasse kommer igen…

Semesterliga hälsningar från Familyfoods inköps- & logistikansvarige Tobias

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*