Skip to content


Rabarberpaj med vaniljvisp.

Här kommer ett litet tips på god fika att ta med på stranden eller varför inte hemma på trappen efter en kubb-tävling med familjen. Rabarberpaj och vispad vaniljsås. Den är faktiskt ganska enkel att göra.

Recept:

200 g smält smör eller margarin

knappt 5 dl vetemjöl

2 ½  dl socker

½ tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

600 g rabarber

knappt 2 msk potatismjöl

1 pkt vaniljvisp

Gör så här: Sätt på ugnen 200 grader. Smält smöret på svag värme och låt det svalna. Skär under tiden rabarbern i bitar och ställ undan. Blanda vetemjöl, 1 dl socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör om, häll i det smälta smöret och arbeta ihop degen.

Nu direkt börjar du tumma ut  2/3 av degen i en pajform och strör därefter över potatismjölet. Lägg ut 2-3 lager rabarberbitar varvade med resterande socker ovanpå degen. Rulla ut den sista delen av degen i smala remsor och lägg dessa korsvis över hela pajen. Nu in i ugnen ca 30-40 minuter. Håll utkik på färgen när det börjar bli färdigt. Medan pajen tillagas så vispar du ihop härlig vaniljvisp. Trevlig fika!

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*