Här kommer ett litet tips på god fika att ta med på stranden eller varför inte hemma på trappen efter en kubb-tävling med familjen. Rabarberpaj och vispad vaniljsås. Den är faktiskt ganska enkel att göra.
200 g smält smör eller margarin
knappt 5 dl vetemjöl
2 ½ dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
600 g rabarber
knappt 2 msk potatismjöl
1 pkt vaniljvisp
Gör så här: Sätt på ugnen 200 grader. Smält smöret på svag värme och låt det svalna. Skär under tiden rabarbern i bitar och ställ undan. Blanda vetemjöl, 1 dl socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör om, häll i det smälta smöret och arbeta ihop degen.
Nu direkt börjar du tumma ut 2/3 av degen i en pajform och strör därefter över potatismjölet. Lägg ut 2-3 lager rabarberbitar varvade med resterande socker ovanpå degen. Rulla ut den sista delen av degen i smala remsor och lägg dessa korsvis över hela pajen. Nu in i ugnen ca 30-40 minuter. Håll utkik på färgen när det börjar bli färdigt. Medan pajen tillagas så vispar du ihop härlig vaniljvisp. Trevlig fika!
0 Responses
Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.