Skip to content


Barnen bestämmer!

Att barnen är med och påverkar vad vi serverar till middag det vet vi nog alla men hur gör de? Hur får det sin vilja igenom?

Detta har civilekonomstudenterna Sophie Stenberg och Josefin Haglund från högskolan i Jönköping undersökt i sin magisteruppsats. Under våren har de intervjuat några Familyfoodfamiljer för att se hur en matkasseprenumeration ändrar familjens middagsvanor.

Sophie och Josefin menar att det är ett viktigt samspel mellan barnen och de vuxna när ett beslut inom familjen ska fattas. Det är många faktorer som spelar in. Undersökningen visar att äldre barn argumenterar mer för att påverkar sina föräldrar medan de yngre barnen ställer mer direkta frågor. Vi föräldrar påverkas mer av de äldre barnens argumentationer och ger med oss lättare för den typen av påtryckningar.

Barnen påverkar föräldrarnas beslut också mer indirekt genom att vi lärt oss vad barnen gillar att äta och detta styr familjernas beslut att bli matkasseprenumeranter. När en matkasse kommer direkt hem kan inte barnen påverkar föräldrarna i lika stor grad. Familyfoodkunderna som var med i undersökningen menar att som matkasseprenumeranter får de mer variation i middagarna men det kom också fram att de sparar tid i vardagen, det ger inspiration och många upplever att deras barn vågar och vill prova ny mat.

Spännande och bra, tycker vi på Familyfood, att Familyfoods matkasse skapar lite utrymme i köket, ger inspiration och mer variation bland vardagsmiddagarna.

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*