Skip to content


När stickigt blir lent

Nu är bästa tiden för nässelsoppa! Och lika konstigt är det varje år att något så stickigt kan bli så gott och lent. Leta redan på ett par handskar hemma och gå ut och leta efter späda fina små nässlor. Nässelsoppa i Familyfoods matkassar vågar vi oss nog inte på men om vi hade vågat hade vi bjudit goda knäckebröd till från Knäck o Bräck utanför Falköping.

Det här receptet är hämtat ur Saltå kvarns nya kokbok: Året runt med Saltå kvarn, mat och bakat för alla årstider.

1 liter nässelblad
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
½ tsk mald muskotnöt
salt och peppar

Koka upp lite vatten i en kastrull och salta. Lägg i nässlorna och låt dem koka i 20 sekunder. Ta upp dem och lägg dem direkt i iskallt vatten. Mixa nässlorna tillsamman med lite nytt vatten till en slät puré. Koka upp 7 dl vatten, buljong och grädde i en kastrull. Tillsätt nässlorna och muskotnöt och sjud en stund. Smaka av med salt och peppar.  Servera med ägghalvor.


 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*