Skip to content


En turk, en grek och en ryss…

Det var en gång en turk (som i och för sig råkade vara grek), en grek och en ryss. Vad är det nu vi pratar om? Jo, nu är det yoghurt som gäller. Vi har varit på vår första ambassadörsdag på Lindahls och träffat många härliga människor, till exempel Susanne Dalsätt från Persgården på Visingsö och fredagskocken Mattias Larsson. Kolla in oss här:


Men yoghurten då, vad hände med den? Jo, det var ju den det skulle handla om och vi är faktiskt riktiga yoghurtexperter nu. Blir du förvirrad när du går i din mataffär och ser en turk, en grek och en ryss? Vi menar alltså turkiskt yoghurt, grekisk yoghurt och rysk yoghurt.

Så här ligger det till: Den turkiska har 10% fett och är så där perfekt krämig och mild. Den grekiska har också 10% fett men är lite syrligare än den turkiska och har lite fastare konsistens. Den ryska (vår nya favorit) har 17% fett och är lyxigt krämig med lite gräddig smak. Yoghurt är bra på många sätt; bra hållbarhet, kan användas både kall och varm (särskilt den ryska yoghurten passar bra att koka då den är lite fetare), lite mindre fet än grädde och creme fraiche och så är den bra för våra magar med sin bakteriekultur. Vill du lära dig mer kan du kolla in yoghurtskolan.se.

Men nu är det hög tid för mellis och då blir det turkisk yoghurt med ekologisk honung. Hörs snart igen om jag inte helt förvirrar bort mig i semesterdrömmar med sandstränder, blåa hav och strålande sol…

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*