Skip to content


Champinjoner i burk! Ja, då är det öländska Borgens som gäller!

Vi har besökt Borgens konserver på Öland, närmare bestämt i Borgholm. Ni vet mellan tuff-tuff-tåget på torget och Kapelluddens camping. Ja, där ligger Borgens! Så på er nästa semestertripp till Öland rekommenderar vi ett besök i deras fabriksbutik där ni kan bunkra upp med goda svampar till sommarens grillkvällar eller varför inte som smaksättare till höstens värmande soppor?

Borgens är ett familjeföretag med en härlig stämning. Det liksom märks när man följer Anders runt i lokalerna bland anställda och konserver i mängder. Borgens företag har flera ben att stå på. De konserverar svamp. De gör färdiga soppor. Och sedan tillverkar de tryffelersättningar. Det är helt enkelt svampen fårticka som används och den hittar du till exempel i leverpastejen som till slut hamnar på din smörgås.

I våra matkassar denna vecka så dukar vi upp en klassiker från Borgens: svenska champinjoner. Vi fick lära oss av Anders att deras konserverade champinjoner är lite mörkare i färgen men smaken är så mycket bättre än den burkchampinjonen man hittar i affären. Det beror på att ingen askorbinsyra tillsätts i beredningsprocessen vilket annars är brukligt. Vår champinjon smakar bäst så är det bara, blir en stolt Anders slutord.

Vi på Familyfood kan inget annat än att hålla med efter att ha smakat svampen!

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*