Skip to content


Matnörd och stolt

Lite nördig är man nog när man går igång på smaksatt korv med dragon, när man fascineras över citronens förträfflighet som smaksättare, när man serverar sina barn stuvade fullkornsmakaroner med färsk salsiccia och hemmagjord ketchup. Men i helgen fann jag mina övermän: de tågbaneälskande männen. Hela familjen drog iväg på minitågsutställning. Barnen vill se minitågen, kolla in de uppbyggda landskapen och kolla hur fort tågen kunde gå. Det som mötte oss var helt fantastiskt uppbyggda rälsbanor i små miniatyrlandskap med små hus och små människor. Men inte ville de tågbaneälskande männen visa och demonstrera detta för oss besökare. Nops, de var helt inne i sin värld med bananfraktande tåg, växlingar, lokfel, passagerartåg från 40-talet och elektroniken. Det gick rykten att en tågbaneälskande man hade kört in på fel bana och nästan orsakat en krock. Han blev förd till sidan och skarpt tillrättavisad. Det är viktiga saker. Intressen är viktiga saker. Så när barnen tror att de ska bli serverade hederliga stuvade makaroner med stekt falukorv och möts av stuvade fullkornsmakaroner med färsk salsiccia och hemmagjord ketchup så är det en matnörd som ligger bakom. En stolt matnörd!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*