Skip to content


Älskad och hatad knöl

Förra veckan hade vi en riktig potatisvecka i Familyfoods matkasse. Det var de fina potatissorterna Annabella och Rosabella från Axelssons i Aby som fick representera potatissläktet. Visste du förresten att potatis är den grönsak som ger bäst valuta för pengarna. Den innehåller flest näringsämnen av alla grönsaker i relation till priset. Och en del älskar potatis och en del äter ingen potatis alls men de flesta av oss äter väl så där lite lagom med potatis. Potatis är tacksam mat som kan serveras på så många olika sätt. Man kan koka, rosta, steka, fritera, gratinera, pressa, mosa och bjuda med en mängd olika saker.  Helt enkelt ett ganska smart tillbehör!

Vi på Familyfood titulerar oss gärna lite potatisexperter. Vi har nämligen varit med på en potatisprovning. En potatis smakar och doftar så självklart för oss att vi ofta glömmer bort att just smaka och lukta på den. Men att beskriva smaker är inte det lättaste. Det finns dock hjälp att få! Här nedan finns en karta att placera in potatisen i. Smakar den mandel, smör, kastanj, konservärta eller frysärta? Eller smakar den kanske kronärtskocka eller paprika? Eller smakar den kanske beskt? Japp, det får du testa nästa gång du äter en potatis!

Här kan du läsa mycket om potatis och testa dina smaker!Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*