Skip to content


Äter vi med ögonen?

Det brukar ju heta att man först äter med ögonen och sedan med munnen och visst är det så! Ta en titt på alla matprogram på TV och ni förstår precis. Alla dessa fantastiska skapelser, verkliga konstverk som skapas på tallrikar. Det är klickar av palsternackspuré som lite kaxigt smetas ut, det är små snygga stänk av någon sås som droppas runt kanterna, det är friterade flarn som ett segel, det är geléer, puréer, skum, knyten, stavar, torn, knippen, buketter och vi vet inte allt.

Riktigt så kanske inte en vardagsmiddag med Familyfoods matkasse lagas men det finns ju ändå lite små knep. Skär grönsakerna i olika former. Kanske morötter i slantar och gurka i stavar då blir det lite variation för ögonen. Gärna mycket färg! En wok med mycket grönsaker är en fröjd för ögonen! Det är gott med olika konsistens, något lent och mjukt tillsammans med något krispigt. Helt rätt! En snygg dukning med servetter och ljus en helt vanlig tisdag, vem blir inte glad för det? Och när det är en middag med asiatiska smaker så är det ju så kul om detta syns i uppläggningen eller vad sägs om potatis eller pommes i en tidningsstrut? Nu är det dags att gå tillbaka till köket. Här ska det övas på att lägga upp mat på höjden utan att det blir lutande tornet i Pisa!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*