Skip to content


Släpp ungarna loss – det är jullov!

Denna jul och detta nyår har ju liksom missat alla roliga mellandagar. Det har varit jobb, jobb, lite julafton, kaosjulklappsöppning, jobb, jobb, gott nytt år och så jobb igen. Men vilka har jullov precis som vanligt? Alla barn och ungdomar! Så lägg ett bra recept på köksbänken och köp hem råvarorna, låt barnen härja fritt i köket och laga maten och sedan är det bara att komma hem efter lite jobb till en färdig middag! Vi ger ett superenkelt recept här nedan. Det är spaghetti med köttbullar och en tomatsås. En riktig Lady och Lufsen- middag!

Från nästa vecka är det inga problem, då kommer Familyfoods matkasse igen med råvaror och recept hem till dörren;-)

Köttbullar alá Lady och Lufsen
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
salt och peppar
lite torkad oregano
en nypa socker
500g blandfärs
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 pkt spaghetti
Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka den gula löken så fint du kan. Ta fram en kastrull och häll i olivolja. Fräs löken men ha inte för hög värme, då bränns det lätt. Pressa i vitlöken och häll i tomaterna. Tillsätt lite vatten också annars blir såsen lite för torr. Smaka av med salt, peppar, oregano och lite socker. Låt sedan såsen stå och småputtra medan du gör köttbullarna. Blanda mjölk, ströbröd och ägg i en bunke. Rör ner färsen. Blöt händerna och forma små köttbullar. Stek dem i en stekpanna i lite smör i 6-8 minuter. Dela på en köttbulle så vet du när de är klara. Innan du börja steka köttbullarna sätter du på spaghettivatten och kokar spaghetti så blir allt klart samtidigt.

Du hittar även receptet på Jönköping.nu

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*