Skip to content


Familyfood spår trender 2012

Trender 2012! Vad kan det bli? Hm, vi väljer att spå mattrender här på Familyfood.

Självklart kommer maten att betyda mycket också år 2012. Mat är ju som bekant ganska viktigt för hälsan och glädjen. Vi spår alltså att olika hälsotrender kommer att hålla i sig. Ni vet; GI, mindre kött, mindre tillsatser och mer ekologiskt. Och den absoluta största trenden blir nog allt att vi vill veta var maten kommer ifrån och att vi vill handla mer lokalt. Jippie, säger vi på Familyfood! Nu ska vi frossa ännu mer i alla våra lokala producenter. Korv från Åseda, Örserum och Vaggeryd, kött från Habo och Tidaholm, must och äpplen från Huskvarna, mejerivaror från Hultsfred och en massa mer. Och lite mer nyttig och smart färdigmat kommer säkert att dyka upp i våra affärer. Och det kan vi ju behöva en snabblunch eller en lördag när allt ska hända, eller hur?

Och mer glädje! Vi spår att vi kommer att laga mer mat från grunden och äta middagar ihop med familj, vänner och grannar. Ta din matkasse från Familyfood och bjud in grannarna en helt vanlig tisdag. Gissa om de kommer att bli glada! Lite mer lyx och njutning i samband med middagen alltså! Vi tror att denna trenden också kommer att synas på restaurangerna. Kockarna lagar maten framför oss och vi kanske till och med få vara med och bestämma smaker och kryddor. Vad sägs om det?

Hur ska vi tilllaga maten då? Absolut mer resurssnålt! Utnyttja en varm ugn, koka morötterna tillsammans med potatisen och bara köpa så mycket mat vi faktiskt tänker laga och äta. Vi slänger på tok för mycket mat! Familyfoods matkasse är planerad så att allt som finns i matkassen kommer att gå åt under veckan. Vi hoppas att vi kan bidra lite till en minskad sophög!

Och hur kommer vi handla maten 2012? Absolut mer matinköp online! Bekvämt, smart och tidssparande. Din Familyfoodmatkasse körs tillsammans med andra Familyfoodmatkassar hem till din dörr i en kylbil. Säker kylkedja och så åker ju maten ihop och sparar miljön på det sättet. Vi kommer alldeles säkert att handla mer direkt från våra lokala matproducenter där vi bor. Och det är härligt!

Nu slocknande visst spåkulan…

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*