Skip to content


Farfalle, penne, fettuccine eller cannelloni?

Har du någon favoritpasta? Utbudet idag är ju så stort så det är nästan svårt att hinna prova alla sorter. Det finns vit pasta, fullkornspasta och vit fiberpasta. Det finns torkad pasta och färsk pasta. Det finns pasta med olika smaker som tomat eller spenat. Och så alla dessa olika former! Håll i er nu!

Det finns spaghetti, cannelloni, farfalle, penne, makaroner, lasagne, fettuccine, fusilli, gnocchi, penne rigate, papardelle, ravioli, strozza pretti, tagliatelle och toretellini och detta är bara några sorter! Vi på Familyfood försöker att variera pastasorterna i våra matkassar men väljer alltid ekologiska sorter! Pasta betyder ju helt enkelt deg på italienska för det är helt enkelt en deg av durumvete, vatten och ibland ägg. Vi svenska är inga dåliga pastaätare med kanske runt  7 kg pasta per år och person men italienarna är det inga som slår – de äter ungefär 20 kg pasta per person och år!

 

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*