Skip to content


Rättvis handel – rätt handel

Vad har choklad, bananer, honung, kakao, kaffe, te, socker och ris gemensamt? Jo, dessa varor och många fler kan du köpa med märkningen fairtrade. Familyfood har valt rättvisemärkt choklad i fredagsmyspåsarna som går att beställa med den vanliga matkassen med råvaror och recept.

Fairtrade är en märkning för rättvis handel och innebär bland annat att producenterna får bättre ekonomiska villkor och att produkterna odlas i det lokala samhällets villkor. Rättvis handel arbetar mot barnarbete och diskriminering men för demokrati, miljöhänsyn och ekologisk produktion.

Vill du vara med och stödja fairtrade? Vill du ha en utmaning? Var med och fika fairtrade!

 

 

 

 

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*