Skip to content


Familyfoods dietist beräknar och berättar

Med jämna mellanrum så granskar vår dietist Katja Kovisto Familyfoods recepsamling och ser så råvarorna som levereras hem med matkassarna uppfyller både era och våra förväntningar. Hon granskar, räknar, hyllar och ibland ger hon oss lite bakläxa. Katja har tittat och granskat veckans meny:

Ljuvliga järpar med djärv vitlökssås
Baconströsslad broccolisoppa med brokig grissini
Superfisk i såsig sky med citron
Kyckling på plåt med fetaost och rotfrukter
Timjandoftande pasta med tomater och kikärtor

Om du vill se hela veckans meny med receptbeskrivningar kan du ladda ner recepten här till höger. Och så här säger Katja om veckan:

“Vecka 41 resulterade alla rotfrukter, grönsaker och kikärtorna i rikligt med kostfiber och C-vitamin. Denna vecka ligger D-vitamininnehållet relativt lågt. Anledningen är att vi inte har med varken fet fisk eller ägg. Andra veckor då fet fisk och/eller ägg finns representerade, så blir D-vitamininnehållet desto större. Det fina folatinnehållet v 41 har vi främst broccolin i broccolisoppan att tacka för!”

Här ser ni Katjas beräkningar i tabellform. Har ni frågor eller funderingar så når ni Katja genom mail till info@familyfood.se eller läs mer om Katja, proteiner och vitaminer  här.

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*