Skip to content


Het som…

chili! Chili är en av världens mest odlade kryddor och visst är det gott att äta lite sådär lagom stark, het mat. Vi skickar med chili ibland i våra matkassar och så får man själv bestämma hur mycket eller hur lite man vill använda. Visste ni förresten att det starkaste sitter i hinnorna och strängarna runt kärnorna?

Men hur gör man om det bränner för mycket i munnen? Jo, det har vi fått lära oss av Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström i boken Matmolekyler – kokbok för nyfikna. Om man äter till exempel wasabi eller pepparrot så ska man ta till den så kallade suchiprofylaxen. Dra in luft genom näsan och ut genom munnen. Stora andetag in genom näsan och så ut genom munnen. Funkar det? Japp, vi lovar! Och om man har råkat överdosera chilin? Ja, då kan lite sötma fungerar eller någon mejeriprodukter. Men vad ni än gör så drick inte läsk! Kolsyran göra det bara värre!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*