Hösten kallar på en efterrätt

by Familyfood | 2011-09-22 19:13

[1]Visst känns hösten nära, för att inte säga rakt på oss nu. Detta innebär att det är dags för en god efterrätt! Förra hösten skickade vi med detta recept och råvarorna i Familyfoods matkassar. Familyfood hade precis startat med matkasse hem till dörren i Västervik och det passade extra bra att ha med ett gott recept på en god efterrätt. Och det är inte vilken efterrätt som helst. Det är en ostkaka! Oj, kanske ni tänker, komplicerat och tidskrävande. Nops, säger vi! Vi har bästa fuskreceptet!

Sätt ugnen på 175°. Mosa ett stort paket keso och vispa ihop 4 ägg och 1 dl socker fluffigt. Blanda sedan ihop detta och tillsätt 1⁄2 dl finhackade mandlar, 1⁄2 dl mjöl och 3 dl mjölk. Häll i en smörd och bröad form och så in i ugnen i cirka en timme. Svårt? Inte det minsta! Servera med en god sylt och lite lättvispad grädde.

Sedan måste vi bara tillägga att vi har ätit Smålands och Östergötlands, kanske Sveriges, kanske världens bästa äkta ostkakor hos Stella[2] i Braås utanför Växjö och hos Brostrops ostkaka[3] utanför Tranås.

Endnotes:
  1. [Image]: https://familyfood.se/wp-content/uploads/2011/09/IMG_1214.jpg
  2. Stella: http://www.stellasostkaka.se
  3. Brostrops ostkaka: http://www.ostkaka.com

Source URL: https://familyfood.se/2011/09/22/787/