Skip to content


Tillfälligheternas mejeri

Många av er har fått smaka på mjölken från Emåmejeri som ofta följer med i Familyfoods matkassar. Vi har besökt Emåmejeri i Hultsfred, ni vet lite där inåt landet mellan Oskarshamn och Västervik. Vi träffade Christer som arbetar där. Det är roligt och inspirerande att få göra ett studiebesök och se hela vägen från när mjölken kommer in till mejeriet i stora tankar tills mjölken lämnar mejeriet i en förpackning. Det är ett riktigt hantverk! Och hantverk kräver skicklighet och det finns på Emåmejeri. Christer berättar att de startade mejeriet för fyra år sedan och visst krävs det skicklighet och kunskap att starta ett mejeri men till det behövs kanske ibland en viss mängd goda tillfälligheter. Det fanns en ledig livsmedelslokal i Hultsfred, det fanns begagnade maskiner att köpa, det fanns en villig bank som ställde upp med lån, det fanns en debatt i samhället efter Al Gores framträdande och diskussion om miljö och transporter och det fanns sex gårdar villiga att lämna sin mjölk till Emåmejeri. Och allt sammanlagt gjorde att Emåmejeriet kunde starta! Och det gillar vi! Nu ser vi alldeles särskilt fram emot filmjölk smaksatt med pepparkakor. Kan det vara något till julen?

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*