Skip to content


Äppel päppel pirum parum

Har ni testat Familyfoods fruktpåse som man kan beställa tillsammans med Familyfoods matkasse? I helgen plockades alla äpplen som skulle med i våra fruktpåsar. Äpplena växer hos Rudenstam lite norr om Huskvarna och just nu är det äpplet Discovery som skördas. Det är ett härligt äpple, rosaröd i färgen med ganska tjockt skal och söt i smaken. Fotot togs under helgen och viss är det fina äpplen! De är goda som de är men om ni vill göra en efterrätt så kommer här ett riktigt snabbt tips. Klyfta fyra äpplen. Stek dem mjuka i en stekpanna i lite smör tillsammans med 1 msk socker eller honung och 1 tsk kanel. Och sedan kan du välja om du vill smaksätta äpplena med kanske lite kokosflingor, lite hackade nötter eller något annat gott i skafferiet. Servera med god vaniljglass eller lättvispad grädde.

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*