Skip to content


Sommaren är kort eller…

Tre sommarmånader har vi: juni, juli och augusti. Och nu är vi redan inne i augusti. Men det är lugnt, faktiskt! Skolorna har ledigt i några veckor till och några lyckliga människor har fortfarande semester. Men för oss andra så gäller det nu att förlänga sommaren. Här kommer våra tips för en lång sommar. Gå barfota så länge du kan. Ät middagar ute och sätt hellre på en varm tröja än flytta in för tidigt. Så fort solen lyser mellan molnen så vänd ansiktet uppåt, blunda och samla solvärme. Grilla mycket och länge! Vet ni vad som faktiskt är ganska konstigt? Jo, hur mätt man än är efter middagen så är man alltid sugen på något sött. Det hjälper liksom till att få igång kropp och hjärna när all energi går åt till att smälta maten. Här kommer vårt bästa sommartips när sötbegäret smyger fram. Passar perfekt efter grillmiddagen! Lägg skivor, halvor eller bitar av frukt på grillen. Persikor, nektariner och olika sorters meloner (dock inte vattenmelon) passar ypperligt. Låt dem få några fina grillränder och sedan serverar du med glass, grädde eller yohurt med lite honung. Vi ska behålla sommarens smaker i Familyfoods matkassar många veckor till!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*