Skip to content


Frukt+Familyfood=Familyfruit

Du vet väl att du kan få en fruktpåse med din matkasse? Fruktpåsen innehåller cirka 3 kg frukt i en härlig blandning mellan ekobananer, äpple, päron och apelsiner. Självklart så säsongsanpassar vi fruktpåsen, kanske en melon till sommaren eller persikor till hösten. Fruktpåsen kostar 89 kr. Om du är intresserad av att få med en fruktpåse med er Familyfoodleverans så mejlar du oss bara.

Så här skriver vår dietist Katja om frukt:

Kan mellanmålet ordnas på ett smidigare sätt än med frukt? Det går snabbt och lätt att plocka till sig en frukt och många frukter funkar att ta med sig även när man är ”på språng”. Att ha frukt som mellanmål är ett enkelt sätt att få i sig av olika näringsämnen och kostfiber. Visste du att vi vuxna kan tillgodose oss dagens kostfiberbehov genom att äta 2 skivor grovt bröd, 2 rejäla portioner grönsaker samt 3 frukter. Inga orealistiska mängder, eller hur? Familjens minsta har inte ett lika stort kostfiberbehov. Ofta äter de något mindre mängder, men det är fortfarande viktigt att både grönsaker och frukt finns med i de minstas kostintag. Även för de små så passar det alldeles utmärkt med frukt som mellanmål. Passa gärna på att kombinera den med mjölk, fil, yoghurt eller keso. Det blir både gott och än mer näringsrikt.

Vill du prova Familyfood? Här kommer du till rätt sida!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*