Skip to content


Sol, sill eller både och

Hoppas att så många som möjligt fick njuta av sol på midsommaraftonen! Solljus är nog det mest behagliga sättet att tillgodogöra sig D-vitamin. När huden exponeras för solens strålar så bildar huden själv D-vitamin, som i första hand behövs för ett starkt skelett.

Ett annat, för de flesta av oss njutningsfullt, sätt att förse sig med D-vitamin är att mumsa på sill. Sill, liksom annan fet fisk som lax, makrill, strömming och ål är rika på D-vitamin. Så de av Er som på midsommaraftonen fick njuta av både sol och sill kan räkna med att ha fyllt D-vitaminförråden för några dagar framöver. Om det dessutom blev några varv runt midsommarstången, med tillhörande “små-grodorna-skutt” så fick sig skelettet ytterligare stimulans till att hålla sig friskt och starkt.

Om det varken blev sol, sill eller små-grodorna så kan vi ändå glädja oss åt att sommaren fortfarande är ung och kommer säkerligen att bjuda oss på många soliga dagar framöver.

Fortsatt trevlig midsommarhelg önskar Familyfood!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*