Hoppas att så många som möjligt fick njuta av sol på midsommaraftonen! Solljus är nog det mest behagliga sättet att tillgodogöra sig D-vitamin. När huden exponeras för solens strålar så bildar huden själv D-vitamin, som i första hand behövs för ett starkt skelett.
Ett annat, för de flesta av oss njutningsfullt, sätt att förse sig med D-vitamin är att mumsa på sill. Sill, liksom annan fet fisk som lax, makrill, strömming och ål är rika på D-vitamin. Så de av Er som på midsommaraftonen fick njuta av både sol och sill kan räkna med att ha fyllt D-vitaminförråden för några dagar framöver. Om det dessutom blev några varv runt midsommarstången, med tillhörande “små-grodorna-skutt” så fick sig skelettet ytterligare stimulans till att hålla sig friskt och starkt.
Om det varken blev sol, sill eller små-grodorna så kan vi ändå glädja oss åt att sommaren fortfarande är ung och kommer säkerligen att bjuda oss på många soliga dagar framöver.
Fortsatt trevlig midsommarhelg önskar Familyfood!
0 Responses
Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.