Skip to content


Nu är det nära…

Finalveckan på denna vinter verkar ännu inte vara helt slut. Kanske ska vi för de sista Vasaloppsåkarnas skull vara glada för att vårvärmen inte slår till förrän alla åkt sitt lopp. Men visst är plusgraderna på utetermometern riktigt nära nu…

Det har varit en lång vinter. Är det något särskilt vi bör tänka på vad gäller mat och näring efter en lång och mörk vinter? Trots att vi de flesta dagarna under året försöker äta näringsrik mat så är det ändå lätt hänt att vi inte kan tillgodose oss D-vitaminbehovet under vintern. Detta har direkt koppling till mörkret. När vi vistas i solen och låter huden exponeras för solens strålar så bildar huden själv D-vitamin. Och just solljus har vi väl inte fått i överflöd av de senaste månaderna…

Så passa på så snart du har möjlighet att lapa sol och låt huden njuta av solstrålarna. Givetvis ska vi alltid sola med försiktighet. För en person med ljus hy så räcker det med ca 10 minuters solljus på ansikte och händer för att dagens D-vitaminbehov ska vara tillgodosett. Vid mörkare hy kan det istället handla om ca 15 minuter.

Den gångna veckan skickade Familyfood också med D-vitamin, i form av laxen som ni sannolikt vid detta laget avnjutit tillsammans med lime, nudlar och sallad. Den kommande veckan hoppas vi på en generös leverans av D-vitamin via solen!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*