Skip to content


Tappra mandlar


Hur många glöggkalas har ni hunnit med hittills? Hoppas att ni hinner med många fler!

Sötmandlarna i våra glöggmuggar förtjänar en stunds uppmärksamhet. En hel del nyttigheter finns inpaketerat i sötmandel. De innehåller både protein och mycket av de nyttiga fetterna som vi mår bra av.

Och inte nog med det. Mandlar är även en stor källa till E-vitamin. Förutom att E-vitamin är ett livsnödvändigt vitamin, så agerar det även som en antioxidant. Antioxidanter kan ses som tappra riddare som håller kroppens nivåer av de s.k. fria radikalerna i schack. Vi har naturligt en viss nivå av fria radikaler i kroppen, men det viktiga är att det inte blir för mycket av dessa. Och det är här som antioxidanterna träder in på arenan och kämpar tappert.

Just antioxidanten E-vitamin kämpar bäst med sin ”antioxidant-vapendragare” C-vitamin vid sin sida. Så även C-vitamin har en roll både som ett livsnödvändigt vitamin och som en viktig antioxidant.

E-vitamininnehållande sötmandlar och C-vitamininnehållande apelsiner i jul – vilken slående kombination!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*