Skip to content


En doft av jul

Ingen har väl undgått att det lackar mot jul. Inte minst i butikerna där julpyntet finns uppdukat för länge sedan.

Om man besöker julavdelningen på ett hyfsat välkänt möbelvaruhus i Älmhult så kan man känna den härliga doften av nygräddade pepparkakor! Sannolikt bakas det inga pepparkakor på själva varuhuset och det är nog ingen slump att det doftar pepparkakor just bland adventsljusstakar och julgranskulor. Tänk så viktiga dofterna är för att skapa stämning och kan man väcka längtan till jul på ett effektivare sätt än genom pepparkaksdoft!

Det är inget ovanligt att man inför lägenhets- eller husvisningar ser till att det doftar hemtrevligt av nygräddade kanelbullar. Känslan av hemtrevligt skapar en positiv stämning och ramar in hela upplevelsen!

Ett av många värden med att laga middagsmaten hemma är just dofterna som skapar stämning och förbereder både smaklökarna och sinnet inför en god middag. Familyfoods matkassar är inte bara en leverans av veckorecept och matvaror. Det kan även vara en leverans av stämning och känslor. Förra veckans recept med apelsin. Gav det också lite känsla av jul?

Vilken stämning skapar det i er familj med doft av t.ex. lime, vitlök eller soja? Vänta till nästa vecka så får ni se.

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*