Mångsysslaren vitkål

by Katja | 2010-11-13 09:09

Förra veckan läste vi om mat som ger ett långsamt blodsockersvar. Denna typ av mat är bra att välja inte bara av nattugglor, utan av oss alla. Som exempel nämndes bl.a. broccoli. Broccoli hör faktiskt till kålfamiljen, tillsammans med flera andra medlemmar som t.ex. vitkål, fänkål, blomkål, brysselkål, spetskål, och rödkål.

Den vanligaste kålsorten på våra middagsbord är vitkål. Förutom att även vitkål, tillsammans med kusinen broccoli, är blodsockervänlig mat så är den också en god källa till C-vitamin. Och tänk så brett användningsområde vitkål har! Den kan ätas färskt t.ex. strimlad i en vinägrett, lätt fräst eller wokad, kokt i en soppa, eller varför inte i form av en god kålpudding tillsammans med en klick lingonsylt? Ni kan nu säkert gissa en rätt som kommer att lagas och avnjutas hos alla Familyfoodare den kommande veckan.

Source URL: https://familyfood.se/2010/11/13/mangsysslaren-vitkal/