Skip to content


Mångsysslaren vitkål

Förra veckan läste vi om mat som ger ett långsamt blodsockersvar. Denna typ av mat är bra att välja inte bara av nattugglor, utan av oss alla. Som exempel nämndes bl.a. broccoli. Broccoli hör faktiskt till kålfamiljen, tillsammans med flera andra medlemmar som t.ex. vitkål, fänkål, blomkål, brysselkål, spetskål, och rödkål.

Den vanligaste kålsorten på våra middagsbord är vitkål. Förutom att även vitkål, tillsammans med kusinen broccoli, är blodsockervänlig mat så är den också en god källa till C-vitamin. Och tänk så brett användningsområde vitkål har! Den kan ätas färskt t.ex. strimlad i en vinägrett, lätt fräst eller wokad, kokt i en soppa, eller varför inte i form av en god kålpudding tillsammans med en klick lingonsylt? Ni kan nu säkert gissa en rätt som kommer att lagas och avnjutas hos alla Familyfoodare den kommande veckan.

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*