Skip to content


.. och bena´ blir fulla med spring

Tonerna till Idas sommarvisa har för länge sedan klingat ut för i år, men vi hoppas ändå att springet i benen består.

Äntligen stundar ett efterlängtat lov för våra barn, dock inte ett långt sommarlov, men väl en veckas höstlov. Förhoppningsvis för höstlovet med sig lite extra tid och möjlighet för spring i benen och rörelse överhuvudtaget. Att röra på sig har näst intill oändligt många positiva effekter som t.ex. bättre balans, ökad rörlighet, bättre koordination, starkare hjärta, bättre blodcirkulation och inte minst bättre sömn. Ett roligt och effektivt sätt att uppmana barnen till lek med rörelse är att själv hoppa med i leken. Apropå hopp; just rörelse med ”stötiga” inslag som hopp och skutt har extra bra inverkan för ett starkt skelett.

Rörelse ger även ökad aptit och vad passar väl inte bättre än en god, värmande middag à la Familyfood efter hopp och skutt i lövhögen.

Hur gick det förresten med spaningen efter bästisarna D-vitamin och kalcium i veckans Familyfoodkassar? Helt rätt; visst var det främst i laxen vi hittade D-vitaminet och kalciumet fanns i mjölkprodukterna som t.ex. i matlagningsyoghurten.

Vi önskar alla barn ett riktigt skönt höstlov med både spring i benen och skön vila!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*