Skip to content


Skogens röda guld

På de flesta håll i landet sjunger lingonen på sista versen. Lyckligtvis är det under en relativt lång period vi får njuta av skogens röda guld. Detta har vi lingonens naturliga innehåll av konserveringsmedlet bensoesyra att tacka för. Utan bensoesyran hade lingonsäsongen varit alltför kort! Naturen löser ofta saker och ting på de mest finurliga sätt.

Lingonens självkonserverande egenskaper kan vi ha nytta av även efter det att vi plockat dem av riset. Sylten, gelén, saften eller vad vi än gör av vår lingonskörd håller sig längre tack vare det naturliga konserveringsmedlet. Någon mer än jag som får ett nostalgiskt leende på läpparna när klappgröt dyker upp i minnet från barndomsåren?

Men hör ni, se upp i lingonskogen! Snart har älgjakten dragit igång i hela landet…

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*