I vecka 19:s kasse hittar ni matvete eller speltkorn. Ofta innehåller ett av veckans recept ris och vi brukar tipsa om olika alternativ såsom bulgur eller coucous. Matvete och spelt är två inhemska goda alternativ som är extra roligt att ha med i familyfoodleveransena. Matvetet är exempelvis odlat på västgötaslätten, och speltkornen kommer från Gustav Arnell och Rudugross Handel som finns vid Landsjön utanför Huskvarna.
Här följer ett recept med speltkorn i en smarrig sallad.
Gustav Arnells sallad med speltkorn,äpple och fikon
2 dl spelt korn
2-3 äpplen ( ex robinola)
10 st torkade fikon
2 dl äpplemust
Gör så här:
Lägg fikonen i äpplemusten och låt ligga i 1.5 timmar. koka speltkornen tills de är mjuka men inte överkokta. Skala och kärna ur äpplen. Tärna äpplen och strimla fikonen. blanda samman alla ingredienserna medan speltkornen fortfarande är varma.
Smaklig spis!
0 Responses
Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.