Skip to content


Familyfood i samarbete kring lokal mat


Ett av Familyfoods mål är att samarbete med lokala butiker och lokala åkerier för att matkassarna till er kunder ska präglas av lokala råvaror från trakten. Att få lyfta fram småskalig produktion som alternativ tycker vi är både roligt och inspirerande. Att under resor få hälsa på hos sylttillverkare, korvfabrikörer och bagerier gör att även vi får uppleva dofter, få lära oss om bakgrund och tillverkningsprocesser och träffa trevliga människor. Kunskap som vi genom fredagsmail och receptskapande vidarebefodrar till er kunder. Familyfood är en väg för småskaliga producenter att nå ut till kunder och nya marknader. Nu inleder vi ett samarbete med Rudu Grosshandel och Lanthandeln.se.

Vi är alla tre Jönköpingsbaserade företag med verksamhet i och omkring regionen

Rudu Grosshandel är ett av Sveriges första grossistföretag med fokus på lokalt producerad mat. Gustav Arnell är ansvarig för kund- och leverantörskontakter samt för sortimentet . Lanthandeln.se är en ny marknadsplats som möjliggör både klassisk e-handel samt genomförande av köp för uppvisande av kvitto vid utlämningsställe. Den tekniska plattformen har utvecklas det senaste halvåret och presenteras nu för producenter i sydöstra Sverige under april månad.

Under vecka 14 har vi på Familyfood samarbetet men Gustav Arnell som också skapat veckans recept. Vi vill visa upp de lokala råvaror som finns i trakterna där ni kunder bor samt visa på att lokala råvaror inte alltid behöver vara delikatessvaroro utan varor som fungerar bar även till vardags Menyn innehåller denna vecka exempelvis: Bakad potatis med rökt fisk från Sjöarps rökeri, Äpple och senapsfyll falukorv från Hugos Chark och Citruspanna med färs från Lindells gårdsslakteri med rostade rotfrukter.Vi hoppas att det kommer smaka extra gott nu i påskveckan.

Glad påsk önskar Karin och Lotta


Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*