Skip to content


Barn, middagar och Familyfood

Ibland tappar vi nästan hoppet när vi stått och trixat och mixat med middagen hemma och barnen ratar den fullständigt. Men just en sådan dag råkade vi läsa en intervju med Jamie Oliver, ni vet den nakne kocken. Han är själv pappa och arbetar mycket med mat och barn, bland annat skolmaten. Hans råd var: Ge inte upp! Det tar tid för barn att våga prova. Serverar man en rätt fjorton gånger så lyckas man nog vända ett matvägrande till ett: Ja, detta var ju faktiskt gott!
Vi har i takt med att Familyfood vuxit utmanat våra familjer och framförallt barnen med en massa nya rätter, en del har ni sedan hittat i kassarna. Vi försöker varje vecka ha flera recept som lätt kan anpassas att passa många, sedan försöker vi också alltid att på ett försiktigt vis introducera nya rätter så att alla i familjen ska få bra och varierade middagar på vardagarna.
Råd till dig som nästan, men bara nästan tappat hoppet om att få barnen att våga testa ny mat!
Låt barnen vara med och laga. Det är kul att äta om man varit med och skalat, vispat och provsmakat.
Låt barnen var med och bestämma vilken rätt som ska serveras vilken dag och betygsätt rätterna. (Tips från kund!)
Låt barnen smaka lite, lite. Vem vet- det kanske blir succé!
Ge rätten nya roliga namn. Kanske blir nudelsoppa trollhårssoppa?
En middagspoängjakt där varje provsmakning ge poäng och vem vill inte slå mamma eller pappa? (Tips från kund!)
Låt de större barnen ansvara för att tillaga en middag i veckan.
Lek restaurang med fin dukning, bordsplacering och meny!

Men till sist återstår ändå Jamie Olivers ord: Ge inte upp. En dag kanske treåringen frågar efter den röda fisksoppan och inte efter ketchup! Och då ler man i smyg och gläds över kloke Olivers filosofi!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*