Skip to content


I blåbärsskogen

Igår spelade sonen fotbollsmatch för första gången. Klart man måste kolla och heja lite men i pausen (halvlek heter det visst) cyklade jag vidare till skogen strax i närheten. Mmm, blåbär, mjölk och lite socker till efterrätt! I sandaler, kort kjol, blus och en gammal glassburk klev jag glatt in i snåren och började leta. (Det är blåbärsår i år för er som missat detta. Kan dock vara lite sent på säsongen nu men skynda er så hinner ni säkert.) Jag mötte dock snart min överman i bärplockning. Där kom han med gummistövlar, ryggsäck med hoppfällbar stol, kikare runt halsen, flätad korg under armen, rutig skjorta och blåa fingrar efter timmar av blåbärsplockning. Jag hade tio bär i glassburken, 23 myggbett på armarna, blåbärsfläckar på nya blusen och barr i sandalerna. Cyklade snabbt tillbaka till fotbollsmatchen… Morgonen därpå däremot åkte jag med grannen till skogen denna gång i slitna jeans, långärmad tröja och gummistövlar och nu ligger det några liter blåbär i frysen och väntar på att få bli paj i november!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*