Skip to content


De 37 hjältarna…

Ni som har hängt med ett tag vet ju att Familyfood startade med oss två och ett antal modiga kunder som nappade på idén efter en liten annons i vårt lokala blad i Habo. Flera av er är fortfarande med och väntar på recept och matkassar på måndagar. Vi började med kylväskor och transport i våra, tack och lov, stora bilar men så växte det och växte. Idag är vi runt 37 stycken som jobbar för att matkassarna ska kunna levereras och distribueras hem till er i Kalmar, Växjö och Jönköping och snart Borås och Värnamo. Inför starten i Borås frågade en journalist: Vad är viktigast för er när ni nu fortsätter att driva Familyfood och utvidgar? Ja, vad är viktigast? Naturligtvis nöjda kunder och bra råvaror i kassarna! Vi arbetar intensivt med att förankra konceptet på varje enskild plats. Så intensivt att handlarna skrattar när vi ringer för att kolla upp en vara för andra gången samma dag men vi gillar samarbete och jobbar nära våra handlare och letar tillsammans med dem upp råvaror och ingredienser så att varorna i varje stad kan få en lokal profil. Vi vet att vi liksom ni gillar att veta var potatisen är odlad eller att köttet kommer från en närbelägen gård eller att knäckebrödet är bakat i en stenugn på öland eller att korven är färdigställd i Vaggeryd. Våra kassar är inte helt identiska från plats till plats, vi väljer utifrån stad och plats och det är vi faktiskt lite stolta över. Alla får likadan vara men märke kan skilja. Vi jobbar också för att kassarnas innehåll ska fortsätta att ha ett stort inslag av ekologiska produkter vilket vi vet att ni kunder gillar. Förra veckan var en tredjedel av kassens varor ekologiska eller närproducerade hos en av våra handlare. En tredjedel av varorna i alla kassar som packas får effekt! Vi har märkt att butikerna vi samarbetar med ökar sitt vanliga sortiment med fler ekologiska produkter, en av våra kylbilspartner har köpt in en miljöbil driven på biogas och bonden utanför Habo väljer att odla potatis ekologiskt!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*