Skip to content


Familyfoodare:

Nu börjar det! Den spännande och utmanande tävlingen om den vackraste trädgården, den första utegrillaren och det första doppet. Visst längtar man men det förpliktigar också: grenar ska klippas, gräsmattor ska gödslas, staket ska målas om, utemöbler ska inoljas osv. Jag tror ni hänger med i vårtankarna! Vi som är uppvuxna på 70- och 80talen matades från modersmjölken om konsten att prioritera. Här skulle det inte ammas fritt utan var fjärde timma oavsett hur mycket ungen skrek. Ja, kanske inte helt optimalt och prioritera är väl den kosten som man ändå aldrig uppnår med helt fullgod effekt. En klok kvinna sa en gång till oss de rätt självklara orden, ja men se till att bli bäst på något så kan man ju alltid skryta om det. Själv hade hon en sagolik trädgård men ett inre hus i kaos. Så nu prioriterar vi! Karin är härmed världsbäst på att dammsuga mellan kl 22.30-0.00. Lotta stoltserar med den fina titel: hinner mest innan kl 8 på morgonen. Rekordet sattes förra veckan då Lotta hann dammsuga två våningar, steka pankakor, bädda ur en kissig säng och få alla barn till skolan innan
kl 8.00. Visst blir det lite lätt patetiskt men med en gnutta ironi över våra liv så blir det lite enklare. Det finns ju områden som man inte kan eller ens vill prioritera, till exempel när det gäller barnen. De ska få det bästa för att de helt enkelt förtjänar det och det är här som Familyfood kommer in. Vi mötte en kund i förra veckan som yttrade frasen – vi familyfoodar vi också. Familyfood har blivit ett äkta val – ett val för att få ägna mer kvalitetstid med familjen, ett val för att visa hur man handlar för att gynna både miljön och den ekologiska produktionen, ett val för att på ett enkelt sätt förmedla matlagningsglädje!

Skriv ut


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*